Wanna be a TV-star
Door: Scarlett
Blijf op de hoogte en volg Scarlett
24 April 2007 | Zwitserland, Bern
Nog maar net in Zwitserland en nu al op Telezueri-tv!
Met pasen gingen we paaseieren zoeken in het dorp, de paashaas kwam langs en ook een tv-ploeg. Vervolgens was ik het hele weekend op tv. Dat vond ik zelf wel een beetje raar om te zien...
Pasen was ook de laatste keer dat we zijn gaan skieen, het kon nog heel goed en de zon scheen al lekker. Nu kan het ook nog, maar dan moeten we naar andere, hogere gebieden.
De winter is hier afgesloten met het traditionele Seucheluten, op zondag komt de sneeuwmanparade en op maandag om 18 uur wordt de sneeuwpop verbrandt. Heel belangrijk is het hoe lang het duurt voor z'n hoofd eraf knalt, want het staat synoniem met hoe lang het duurt voor de zomer komt. Dit jaar was het 12 min 10 sec. Heel snel. Opa en oma waren id stad gaan kijken maar ik thuis met mama voor de tv, want voor mij is het te druk dan id stad. Iedereen in het kanton Zurich is die dag vrij. Papa werkt helaas in een ander kanton en moest gewoon werken.
Met de zon komen dan eindelijk al die cabrio's op de weg waar iedereen het altijd over heeft, en inderdaad een ferrari is hier een gewoon verschijnsel.
De afgelopen maanden stonden ih teken van (familie)bezoek. Het gaafste was het bezoek dat met de zo felbegeerde fiets voor mij langs kwam. Met iedereen hebben we leuke dingen gedaan en ontdekken zo ook rustig aan de omgeving hier.
Met mama's verjaardag waren we even een lang weekend in Nl en deze week komen we ook weer want dan zijn papa en ik jarig.
Papa is druk, hij maakt veel lange dagen (5 uur op, 22 uur thuis) en dan is al dat bezoek ook wel gezellig voor mama (en mij). Z'n "projecten" hier stonden laatst in de financial times en sinds die tijd staat de telefoon helemaal roodgloeiend. Het betekent nog veel meer werk en mama is dan ook druk met huizen zoeken zodat we langer kunnen blijven. Maar dat is heel moeilijk hier, een leuk huurhuis vinden dat aan veel van onze wensen voldoet. Al een paar keer was iets net voor onze neus weg. Er zijn enorm veel expats gekomen en er worden er nog veel meer verwacht. Dus voor elk huis zijn zomaar 15 gegadigden. Spannend!
Verder: zie de foto's en tot snel allemaal.
Scarlett